Windows8


   De cateva zile am instalat Windows8 in dual boot cu Windows7 si pe viitor incerc sa postez cateva posturi si despre Windows8, cum ar fi, trucuri, programe compatibile cu acest sistem de operare sau comenzi rapide.Dupa cum multi dintr voi stiti deja, in Windows8 lipseste butonul start si este prezentata o pagina de Start Screen cu o interfata Metro, din acest punct de vedere personal, nu pot spune ca sunt incantat de cum arata acest nou sistem de operare.Sper ca acestea sa fie doar in veriunea Consumer Preview eliminate si versiunea finala sa contina emblematicul Start.

   Pentru inceput o sa va prezint cateva comenzi rapide pentru Windows8.

Part1:

      Combinatie   taste                                      Functionalitate
Win + L activează ecranul Lock Screen si blocheaza accesul la calculator
Win + K deschide panoul Devices , aceasta comanda o putem folosi pentru conectarea unui videoproiector sau alte dispozitive
Win + J schimba focusul intre aplicatiile Metro afisate concomitent pe ecran
Win + I deschide panoul Settings, de unde putem opri/reporni calculatorul, ajusta setarile aplicatiilor deschise si optiunile de retea, respectiv volumul sonor si stralucirea imaginii.
Win + H deschide panoul Metro Share
Win + F deschide ecranul Metro File Search, din care putem initia cautari pentru gasirea de fisiere sau informatii din fisierele gazduite pe hard disk
Win + E Lanseaza managerul de fisiere Windows Explorer, deschis in sectiunea Computer
Win + D activeaza comanda Show Desktop din Windows 7, afisand desktop-ul windows clasic
Win + C deschide asa numitul Charms Menu, un set de unelte afisat in dreapta ecranului, in care gasim functiile search, share si optiuni avansate de configurare.
Win + B permite comutarea rapida in mediul windows clasic si pune focusul pe sectiunea Tray cu notificari
Reclame

Despre onetechnews.com
Toate programele prezentate pe acest blog sunt instalate si testate pe sistemul de operare Windows 7 Ultimate(32biti) si Windows 8 Pro (32biti). Programele pentru Android sunt testate pe tableta Allview Speed City cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

9 Responses to Windows8

 1. SoriN says:

  Eu l-am instalat de la prima aparitie Consumer Preview , când încă nu era beta . apoi beta dar de fiecare dată l-am instalat in virtual box .Nu am avut curaj să îl instalez în dual boot deoarece încă este instabil . La o compatibilitate de 92% mi-a mers destul de acceptabil . Mare lucru nu este schimbat faţă de win 7 dar dacă nu ai monitor tactil aproape că nu merită instalarea . Acest lucru este tot farmecul lui , in rest un win 7 cu altă interfaţă . Butonul start este inlocuit de alte bare de unelte ce nu m-au încântat deloc . Chiar si butonul stop/restart mi s-a părut prea ascuns .Şi iar este putin ciudată faza cu contul la microsoft peste care nu poti sări şi nu ştiu dacă reuseşti să îl păcăleşti (nu am încercat). Are şi câteva plusuri dar parcă nu atât de spectaculoase pe cât ne-am fi aşteptat . Mai aşteptăm !!

  • ionas2 says:

   Eu l-am instalat in dual boot cu windows7, pana acum nu am avut probleme in ceea ce am testat eu.Cu start screen-ul ai dreptate si in rest nu este mare diferenta fata de win7.Probabil ca la versiunea finala sa fie macar butonul start inclus.

 2. Cozma says:

  Apropo de butonul asta de start…chiar nu se poate face nimic pt a-l „readuce” in windows 8 ?

 3. Cozma says:

  Adica…ceva de genu : http://www.videotutorial.ro/?tag=cum-dezactivez-interfata-metro-ui-din-windows-8
  numai ca merge doar la Windows 8 Developer Preview

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: