Bitdefender- Romania, in topul tarilor cu cele mai multe calculatoare virusate


   Romania se afla pe locul trei in topul cu cele mai multe calculatoare infectate cu virusi raportand la numarul de scanari efectuate de serviciul gratuit de scanare online QuickScan.Astfel, 13,2% din cei peste 77.500 de utilizatori care au verificat sistemele folosind QuickScan au primit versictul „ infectat „ procentul fiind depasit doar de Thainlanda si India.Raportul Bitdefender a fost realizat luand in calcul top 10 al tarilor in care au fost realizate cele mai multe scanari.Cele mai putine sisteme infectate au fost in Germania, cu 4,7% si in Marea Britanie, cu 6,5% din totalul calculatoarelor verificate.La nivel global, serviciul QuickScan a fost folosit pe 1,3milioane de calculatoare, iar 11,5% dintre acestea au fost indentificate cu virusi.

 

 

Cei mai raspanditi virusi sunt:

  

Troian.Sirefef, Variant.Kazi si Variant.Graftor. Troian.Sirefef este un virus foarte abil, ce contine multiple componente care permit proprietarilor sa lanseze o gama larga de atacuri, de la instalarea de soft antivirus fals pe PC-urile infectate pana la generarea de venituri din click-uri pe reclame. Variant.Kazi, un virus destul de vechi si rezistent ce promoveaza produse antivirus false, este responsabil si de atacuri mai complexe, inclusiv atacuri de tip DDoS sau blocarea accesului la datele victimei pana la achitarea unei taxe drept rascumparare. Variant.Graftor este o detectie gererica pentru multiple familii de troiani care executa o varietate de amenintari pe sistemele de calcul locale.

 

HOME  QuickScan

           Bitdefender Full Report

Reclame

Despre onetechnews.com
Toate programele prezentate pe acest blog sunt instalate si testate pe sistemul de operare Windows 7 Ultimate(32biti) si Windows 8 Pro (32biti). Programele pentru Android sunt testate pe tableta Allview Speed City cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: