Toamna aduce mai multi virusi de Android in România


Peste 60 la suta dintre virusii de telefoane mobile se instaleaza pretinzand ca sunt aplicatii legitime.

   Numarul de virusi de Android din România a crescut cu patru procente odata cu venirea toamnei, releva un raport realizat pe o perioada de noua luni de specialistii Bitdefender, liderul pietei românesti de antivirus.Amenintarile din familia FakeInst, care se instaleaza pretinzand ca sunt aplicatii legitime, reprezinta peste 60 la suta din numarul total de pericole detectate in septembrie. Acesti virusi sunt capabili sa fure informatii personale precum geolocatie, e-mailuri sau contacte din agenda si sa le foloseasca pentru frauda si furt de identitate. In septembrie, trei detectii diferite din aceasta familie au ocupat primele locuri in clasament. Astfel, virusii din familia SMS Send, folositi mai ales pentru trimiterea de mesaje catre numere cu tarif premium, au ratat pentru prima data podiumul in ultimele patru luni.

 

 

 

“Utilizatorii de telefoane Android din România sunt expuşi la atacuri cibernetice tot mai variate. Creşterea numărului de viruşi confirmă faptul că utilizatorii încă nu sunt familiarizaţi cu securitatea datelor de pe mobile. Principala sursă de amenințări pentru Android o reprezintă în continuare aplicațiile descărcate de pe marketplace-urile neoficiale”, a declarat Liviu Arsene, Sr. Mobile Malware Researcher la Bitdefender.

   La inceputul toamnei, aplicatiile Android ce afiseaza in mod agresiv reclame la diverse produse si servicii au pierdut teren fata de lunile de vara, cand inregistrau o medie de aproximativ 70%. Scaderea lor cu 3 procente a lasat loc unor pericole mai mari pentru utilizatorii de mobile, peste 33% dintre amenintarile informatice din septembrie fiind viruşi.

   In noul sezon, reclamele ce afiseaza publicitate agresiva si modifica pagina de pornire a browser-ului s-au diversificat. Specialistii Bitdefender au identificat inca o aplicatie cu acest tip de comportament, Android.Adware.Plankton.A. Aceasta ocupa primul loc in clasamentul din luna septembrie, cu peste 90% din totalul detectiilor de adware.

Despre onetechnews.com
Toate programele prezentate pe acest blog sunt instalate si testate pe sistemul de operare Windows 7 Ultimate(32biti) si Windows 8 Pro (32biti). Programele pentru Android sunt testate pe tableta Allview Speed City cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: