Remediu Bitdefender impotriva virusului ’’Politia Romana’’


   Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus, anunta disponibilitatea unei aplicatii gratuite impotriva ’’virusului pirateriei’’, care a infectat milioane de utilizatori din toata lumea, prin intermediul unui mesaj fals ce se pretinde a fi din partea politiei. Amenintarea, cunoscuta in Romania si sub denumirea de ’’virusul Politia Romana’’, acuza victimele de piratarea de muzica, software si videoclipuri, solicitandu-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.

 

 

 

 

Utilizatorii infectati cu soft-ul periculos Trojan.Ransom.IcePol pot instala instrumentul furnizat de Bitdefender, pentru a sterge virusul din computere prin accesarea linkului urmator http://download.bitdefender.com/removal_tools/BDRemoval_Trojan_Ransom_IcePol.exe si rularea uneltei in Safe Mode.

’’Virusul pirateriei exploateaza aceeasi teama primara pe care oamenii o resimt cand aud sirena politiei, vad luminile girofarului, iar apoi sunt trasi pe dreapta’’, explica Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender. ’’Virusul verifica adresa de IP a victimei, ii spune ca mesajul este din partea politiei si o acuza de un delict pe care l-ar fi putut comite si fara sa-si dea seama. Fata de amenintari similare mai vechi, care trimiteau « amenzi » pentru pornografie si zoofilie, aceasta pune accentul pe infractiuni de piraterie. Si este extrem de eficienta’’, continua Alexandru Balan.

In contextul in care pierderile cauzate de incalcarea drepturilor de autor se ridica la miliarde de dolari anual si milioane de computere din toata lumea adapostesc fisiere, software, muzica sau filme piratate, virusul pirateriei poate viza cu succes pe oricine, din orice tara si din orice grup social.

Virusul intimideaza utilizatorii cu mesaje localizate ce par a veni de la birourile de politie din tari precum Romania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Austria si Olanda. La noi in tara, atacatorii cibernetici solicita plata unei sume de 100 de dolari, sau 300 de lei.

De origine ruseasca, virusii de tip ’’Ransom’’ reprezinta o clasa de software periculos ce blocheaza accesul la computerul infectat solicitand bani in schimbul eliminarii restrictiilor.

4 gânduri despre &8222;Remediu Bitdefender impotriva virusului ’’Politia Romana’’&8221;

    1. Instrumentul functioneaza foarte bine, vezi si aici un post mai recent.Trebuie doar sa deschizi instrumentul si sa dai click pe butonul start scan dupa care inchizi fereastra pop-up care apare si instrumentul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s