Romania, in topul tarilor in care virusii de mobil trimit sms-uri la numere premium


Raportul Bitdefender releva ca din totalul virusilor de Android din Europa si America de Nord, 65% incarca facturile telefonice.

   Romania este in topul tarilor cu cea mai mare rata de raspandire a virusilor de mobil ce urmaresc furtul de bani prin trimiterea de mesaje text la numere cu suprataxa, releva raportul asupra amenintarilor informatice pe Android realizat de specialistii Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus.Studiul, ce a analizat date din perioada 1 ianuarie –1 decembrie 2012, releva ca din totalul detectiilor de software periculos din Europa si America de Nord, virusii care apeleaza numere premium reprezinta 65%.Aproximativ 15% dintre acestia au fost localizati in Romania, 16%, in Statele Unite ale Americii, 15%, in Franta, 10%, in Marea Britanie, iar 9%, in Germania.

 

 

 

’’Utilizatorii din Europa și America de Nord trebuie să fie atenți la virușii de Android care le-ar putea goli buzunarele. În 2013 ne așteptăm la o creștere mare a amenințărilor informatice, proporțional cu numărul de persoane care își cumpără terminale cu Android’’, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Raportul Bitdefender a fost realizat luand in calcul 72 de tari din America de Nord si Europa.

   Statisticile la nivel local releva faptul ca in timp ce mai mult de un sfert dintre virusii de Android detectati pe terminalele din Romania fac parte din categoria celor care trimit sms-uri la numere cu suprataxa, aproape acelasi procent sunt de tipul Trojan. FakeInst, care incerca sa vanda utilizatorilor aplicatii gratuite mizand pe neatentia lor.

   Aproape 20% dintre amenintarile detectate pe sistemele de operare Android fac parte din categoria aplicatiilor folosite de utilizatori pentru a-si decoda telefoanele mobile. Desi aplicatiile in sine nu sunt periculoase, ele permit utilizatorilor sa castige drepturi depline asupra sistemului, iar aceleasi privilegii ar putea fi folosite si de atacatori pentru a castiga accesul nerestrictionat asupra resurselor telefonului.

   Nu in ultimul rand, procentul de adware – reclame agresive – reprezinta 57% din totalul detectiilor. Desi adware-ul nu este periculos in sine, ii poate deranja pe utilizatori schimbandu-le motorul de cautare din browser sau creand shortcuts pe ecranul telefonului.

   Bitdefender sfatuieste utilizatorii sa instaleze o solutie de securitate pentru mobile care sa protejeze impotriva virusilor sau a reclamelor agresive de Android: http://www.bitdefender.ro/solutions/mobile-security-android.html

Reclame

Despre onetechnews.com
Toate programele prezentate pe acest blog sunt instalate si testate pe sistemul de operare Windows 7 Ultimate(32biti) si Windows 8 Pro (32biti). Programele pentru Android sunt testate pe tableta Allview Speed City cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: