Microsoft si Symantec au eliminat malware-ul Bamital botnet


   Symantec intr-un parteneriat cu Microsoft au inchis o familie de malware Bamital botnet, aceasta a fost urmarita de Symantec de la sfarsitul anului 2009.Bamital este o familie de malware a carui scop este de a deturna rezultatele motoarelor de cautare, redirectionand click-urile pe site-uri periculoase care puteau sa instaleze malware pe computerul utilizatorului si sa fure informatii personale sau aveau capacitatea de a da click pe anunturi fara interventia utilizatorului.

 

 

 

  

   Bamital a inceput sa se propage mai intai prin drive-by-download si prin fisiere modificate cu rea intentie prin retelele peer-to-peer(P2P).In 2011, pe o perioada de sase saptamaini, pe un server Bamital C&C au fost indentificate peste 1,8 milioane de adrese IP unice care comunicau cu server-ul si o medie de trei milioane de click-uri fiind deturnate in urma cautarilor.

   Microsoft si Symantec ofera instrumente gratuite pentru utilizatorii care sunt ingrijorati ca computerul lor ar putea fi infectat cu malware Bamital.

Source   Source (more info)

Anunțuri

Despre onetechnews.com
Toate programele prezentate pe acest blog sunt instalate si testate pe sistemul de operare Windows 7 Ultimate(32biti) si Windows 8 Pro (32biti). Programele pentru Android sunt testate pe tableta Allview Speed City cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: