Analiza Bitdefender – Fiecare click ofera indicii despre tine


  Liviu Arsene, Security Researcher, Bitdefender, a facut o analiza despre serviciile de monitorizare a traficului web, informatiile pe care acestea le colecteaza despre utilizatori si modul in care sunt utilizate aceste date.Serviciile care monitorizeaza traficul web si fiecare click si fiecare pagina pe care ajungi, iau de cele mai multe ori decizii referitoare la stergerea sau pastrarea datelor colectate despre tine.De asemenea este mentionata si functia Do-Not-Track, care este laudabila introducerea acesteia de producatorii de browser-e, dar da utilizatorului un sentiment fals de securitate, datorita faptului ca nu exista nici un control asupra componentei din server care controleaza monitorizarea, iar utilizatorii nu vor sti nici o data daca serviciul de urmarire a traficului accepta sau ignora functia Do-Not-Track.

 

 

 

   Mai exista specte legate de securitate la folosirea traker-elor si a cookie-urilor, intrucat criminalii cibernetici pot colecta cantitati mari de date de la utilizatori si pot fi utilizate in scop malefic. Prin faptul ca au acces la informatii precum sistemul de operare folosit, versiunea Java sau porturile activate, orice hacker poate sa colecteze suficiente informatii pentru un atac. Utilizand kit-uri ce contin cele mai recente vulerabilitati Java, chiar si un amator ar putea cu usurinta sa patrunda intr-un computer daca reuseste sa colecteze informatiile potrivite.In aceasta analiza sunt furnizate si informatii despre modalitatile de protectie cu o conexiune virtuala privata sau folosirea browser-ului securizat SafePay, integrat in Bitdefender 2013.Cititi intreaga analiza Bitdefender.

Reclame

Despre onetechnews.com
Toate programele prezentate pe acest blog sunt instalate si testate pe sistemul de operare Windows 7 Ultimate(32biti) si Windows 8 Pro (32biti). Programele pentru Android sunt testate pe tableta Allview Speed City cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: