LibreOffice 4.0- suita office gratuita


   Suita LibreOffice 4.0 a fost lansat si este disponibila pentru download.Aceasta este o suita Office libera pe care comunitatea o asteapta inca din 2001.LibreOffice 4.0 contine numeroase imbunatatiri, care include, integrarea cu mai multe sisteme de management de documente, posibilitatea de a importa documente Microsoft Publisher si imbunatatiri in importul fisierelor Viso, inclusiv formatul 2013, etc.De asemenea, ofera compatibilitatea cu extensii vechi, sunt pastrate elemente din API, iar TDF va elimina mare parte a functionalitatilor invechite din versiunea 4.0.

 

 

 

 

Lista cu functionalitatile din LibreOfice:

  • Integrarea cu mai multe sisteme de management de documente – inclusiv Alfresco, IBM FileNet P8, Microsoft Sharepoint 2010, Nuxeo, OpenText, SAP NetWeaver Cloud Service si altele – prin standardul CMIS.
  • Interoperabilitate imbunatatita cu documente DOCX și RTF, multumita mai multor functiuni noi suportate, ca de exemplu posibilitate importului de note scrise de mana, sau scrierea de comentarii la portiuni de text.
  • Posibilitatea de a importa documente Microsoft Publisher, si imbunatatiri in importul fisierelor Visio, inclusiv a formatului 2013 recent anuntat.
  • Alte imbunatatiri legate de interfata cu utilizatorul, inclusiv integrarea in Unity si suportul pentru teme Firefox (Personas) pentru a personaliza interfata.
  • Introducerea tehnicii de straturi widget in dialoguri, care fac mai usoara traducerea, redimensionarea sau ascunderea elementelor, reduc complexitatea codului, si ajuta cu mult la imbunatatirea interfetei cu utilizatorul.
  • Antet si subsol diferit la prima pagina in Writer fara a fi necesar sa definim stil de pagina separat.
  • Imbunatatiri de performanța in Calc, plus noi functii ca: exportul diagramelor ca imagine (JPG si PNG), și suport pentru noi formule definite de ODF OpenFormula.
  • Prima editie a lui Impress Remote Control App pentru Android, momentan suportat doar in anumite distributii Linux. (A doua editie –, care va urma repede – va fi suportat pe toate platformele: Windows, Max OS X si alte distributii Linux).
  • Imbunatatiri semnificative la deschiderea si salvarea a multor tipuri de fisiere, imbunatatiri personale pentru fisierele mari ODS si XLSX si fisiere RTF.
  • O noua interfata pentru contribuitori numiti Gerrit, care ofera posibilitate de a trimite contributii la cod printr-o interfata web, prin care dezvoltatorii pot revizui si accepta contributiile. (Aceasta nu este specific versiuni 4.0, doar a intrat in producție cu putin inainte de a aparea versiunea 4.0).

 

home   LibreOffice 4

Reclame

Despre onetechnews.com
Toate programele prezentate pe acest blog sunt instalate si testate pe sistemul de operare Windows 7 Ultimate(32biti) si Windows 8 Pro (32biti). Programele pentru Android sunt testate pe tableta Allview Speed City cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: