Fundatia Vodafone Romania si Fundatia PACT contribuie la educatia si sanatatea categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania


Fundatia Vodafone Romania demareaza un program strategic prin care sustine educatia, sanatatea si serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania.

Prima etapa a acestui program este reprezentata de proiectul pilot “Implicat in comunitatea mea”, cu fonduri de 149.518 Euro, derulat in parteneriat cu Fundatia PACT, ce implica o runda de finantare deschisa pentru proiecte comunitare din sapte judete: Arges, Braila, Buzau, Dolj, Galati, Mehedinti si Olt.

fundatia vodafone

Grupuri de initiativa, organizatii comunitare si ONG-uri locale mici din comunitati cu pana la 30.000 de locuitori, din cele sapte judete mentionate, vor putea aplica, pentru a obtine finantari de pana la 7.000 euro pe proiect.

“Prin acest program strategic dorim sa raspundem nevoilor locale de educatie, sanatate si servicii sociale, in satele si orasele mici din intreaga tara. Vrem sa ii ajutam pe oamenii care traiesc aici sa isi imbunatateasca atat propriile conditii de viata, cat si conditiile categoriilor defavorizate din localitatile lor. In primul pas al acestui program, alaturi de Fundatia PACT, dorim sa crestem amprenta implicarii noastre in comunitatile din sudul tarii. Ulterior, vom extinde, treptat, aria de acoperire a programului, la nivel national”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

“Fundatia PACT si Fundatia Vodafone Romania vor sa lucreze in acele comunitati unde exista o serie de nevoi importante, iar finantarile oferite pot aduce un impact semnificativ. Credem in potentialul local si, mai ales, in oamenii din aceste comunitati, care au idei si energie si vor sa schimbe localitatea in care traiesc, dar nu stiu neaparat de unde sa inceapa sau nu gasesc altfel resursele necesare”, a declarat Ruxandra Sasu, Director Executiv, Fundatia PACT.

Proiectele depuse spre finantare trebuie sa contina o componenta puternica de implicare a comunitatii si sa se inscrie intr-unul dintre cele trei domenii de finantare: educatie, sanatate si servicii sociale. Durata de desfasurare a unui proiect poate fi de pana la 7 luni, in intervalul 1 iulie 2015 – 31 ianuarie 2016. Aplicantii vor trimite, intr-o prima faza, o scrisoare de intentie, prin care prezinta ideea de proiect, pana la data de 30 martie 2015.

Mai multe informatii despre conditiile de eligibilitate, criteriile de selectie si procesul de aplicare sunt disponibile in ghidul aplicantului, precum si in documentele aferente publicate pe website-ul http://www.pactpentrucomunitate.ro (sectiunea Proiecte/Runda de finantare: Implicat in comunitatea mea), administrat de Fundatia PACT.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe http://www.fundatia-vodafone.ro, http://www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.
Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare este activa in domeniul dezvoltarii comunitare in 19 judete din sud-vestul, sudul si sud-estul tarii. Credem ca fiecare comunitate are curajul, increderea si capacitatea de a avea un rol activ in a-si construi propriul viitor. De peste 12 ani, echipa noastra sprijina oameni cu initiativa din comunitatile mici din sudul Romaniei sa construiasca o viata mai buna pentru membrii lor, prin facilitare, instruire, consultanta si finantare. Cetatenii din aceste comunitati formeaza organizatii comunitare care identifica si mobilizeaza resurse si actioneaza local pentru a rezolva probleme cu care se confrunta ei insisi si concetatenii lor. Mai multe detalii despre proiectele Fundatiei PACT se regasesc pe http://www.fundatiapact.ro si http://www.facebook.com/FundatiaPACT.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s